Introductiereis naar Turkije, 7 – 11 mei 2012

seraculture_logoIn deze studie is, uitgevoerd met medewerking van het LEI en Akdeniz Unversiteit in Antalya, vastgesteld dat Turkije ook voor Nederlandse producten en afzet organisaties interessante investering mogelijkheden beiden o.a. omdat:
  • Turkije heeft een grote binnenlandse markt waar gemiddeld goede prijzen worden betaald bij lagere productie kosten dan in Nederland.
  • De vraag naar kwalitatief hoogstaande producten neemt sterk toe.
  • Turkije heeft de potentie om zich als regionale “hub” voor export van glastuinbouw producten te ontwikkelen, het betreft hier export naar landen waar Nederlandse export niet of nauwelijks ontwikkeld is. Dit biedt ook kansen voor export van Nederlands product d.m.v. samenwerking tussen NL en TR producten en afzet organisaties
  • Teeltseizoen in Turkije is tegenovergesteld van dat in Nederland

Tegen deze achtergrond heeft SeraCulture een mogelijkheid gecreëerd en budget vrijgemaakt om geïnteresseerde Nederlandse producten een bezoek aan Turkije te laten brengen om nader kennis te maken met de mogelijkheden die er in Turkije liggen. Deze verkenning wordt uitgevoerd door middel van een haalbaarheidstudie met als doel:

1.       Het onderzoeken en vaststellen van voorwaarden en omstandigheden die voor Nederlandse tuinders gelden om naar Turkije te gaan als teler op een tuinbouw project van een Turkse investeerder.
2.       Het onderzoeken en vaststellen van voorwaarden en omstandigheden die voor Nederlandse tuinders gelden om zelf als investeerder of co-investeerder in tuinbouwprojecten in Turkije te participeren.
Van de deelnemers wordt verwacht dat:
·         Een profiel van hun bedrijf en verwachtingen in en van Turkije beschikbaar stellen
·         Minimaal 2 bijeenkomsten (introductie en evaluatie) in Nederland kunnen bijwonen.
·         Een eenmalige bijdrage gevraagd van € 1.250,00 bijdrage in de reiskosten (tickets en inclusief ontbijt, lunch, diner, vervoer in Turkije, volledig verzorgd programma en verblijf 4 nachten exclusief drankjes extra die b.v. in bar hotel etc. worden genuttigd).
·         Beschikbaar om te reizen in week 19 (7 – 11 mei  2012)
SeraCulture en haar partners bieden u:
·         Een volledig verzorgd programma in Turkije aan waarbij naast de bedrijfsbezoeken ook het zorgvuldig opgebouwde netwerk in Turkije ter beschikking staat.
·         Kennismaking met Turkse investeerders op basis van u profiel en verwachtingen en wensen
Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met Mark Bos van VRIAN projects B.V. m.bos@vrian.nl